Saturday, 20 December 2008

Anak muda Melayu tak tahu ni..

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik bercabang tiga
hancur badan dikandung tanah
budi yang baik dikenang jua

Anak Melayu dan bapak melayu zamen sekareng tak pernaeh tahu wujudkaeh Pulau Pandan ini? bukan Kg Panden atau Panden Indah! HOHOHO!!

Di mane Gunong Daik? betolkah bercabeng tige? Kalu betol macamane rupenye? ade bukti?
mereke bodoh tentang karye sendri..
HOHOHO!!

9 comments:

kulupSakah said...

terima kasih joe..teman dah google dan dah tengok gambernye..kalu tak dicakep sampei mati pon temen tak tahu..(mat saleh peghak)

Anonymous said...

manusia ni, punye la nk cari salah, mende bodoh pun mau buat point.kesian kat ko.try harder next time, ok bro?

KISAH DIRI said...

cikgu kata pulau nih dh tenggelam..gunung daik mmg ada..nuu zaman tok kadok!

aQila Aini said...

wujud wujud.

http://www.ogkl.com.my/l06gnDaik.htm

http://img296.imageshack.us/img296/5097/daik0953qv2.jpg

jangan terburu-buru mengutuk.

kan dah memalukan diri.

terima kasih.

aQila Aini said...

lagi satu, gambar pulau pandan ada kat link yang pertama tu, tapi bawah sekali. jadi, kena 'scroll down' dulu.

saya dah tunjuk bukti.

heh!

Haq Mohaidin said...

ya, bukti suda ada. xsegan ke?

org yg offensive dlm blog, besenye dlm dunia sebenar die seorg yg pendiam, loner, dok sorg2 kt penjuru2, xde sape mau kwn, or die xreti nk berbual dgn rakan seusia. so dlm internet, die macam nk revenge utk hidup die yg dipinggirkan kt dunia sebenar. dats why die offensive


kesian ko.kami simpati sebenarnye

joe rock said...

hohoho!
ade yeng hentam saye sebelom buet kajien dan lihet...ia sebenarnye wujud..tapi kamu males nak kaji..kalu tak disergah kamu tak mahu kaji!!

INTAN RH said...

selalu pantun dulu2 memang dicipta dari bukti yang nyata tp mungkin ada diantara bukti tu dah pupus.

H2 said...

ullallaaa...
sekarang dah tahu dah?
bagus sih...

jangan la nak segan2 dan marah2 kena serang, ya? dah kamu pun menyerang, kalau diserang balik, tenang aja...

untuk kisah diri:

hey, bodohnya pergi sembah pak cik tua ni, ya?